Sök
Uppdaterad 21 augusti 11.09

21 augusti 06.54, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete mellan klockan 22:00–07:00.

22:15 Trafikolycka vilt, RV99 Neistenkangas, Övertorneå
Personbil som kört på en älg. Inga personskador rapporteras. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera älgen.

00:05 Trafikolycka vilt, Östra Lillselet, Överkalix
Personbil som kört på en ren. Inga personskador rapporteras. Samebyn har kontaktats.

00:15 Fylleri/LOB, Örnäset, Luleå
En berusad man omhändertas av polis enligt Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m. Mannen förs till polisstationen för tillnyktring.

01:31 Ofredande/förargelse, centrum, Gällivare
Allmänhet ringer till polisen med anledning av fordon som spelar hög musik samt körs fram och tillbaka i centrala Gällivare. En polispatrull kontrollerar två A-traktorer och ger i samband med det förarna samt passagerare en tillsägelse. Vårdnadshavare till en av förarna kontaktas också.

06:12 Trafikkontroll, Hemlunda, Piteå
Trafikkontroll på länsväg 373. I samband med kontrollen utfärdades böter till två förare på grund av hastighetsöverträdelser.

UPPDATERING 11:08

03:39 Stöld motorfordon, Storheden, Luleå
Tre personer grips misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel i samband med att de anträffas vid en personbil som vid kontroll misstänks vara stulen. Två av de gripna personer har anhållits under morgonen, medan gripandet av den tredje personen är hävt.

03:46 Trafikbrott, Karlsvik, Luleå
En anmälan om grov olovlig körning och stöld har upprättas efter att en avställd personbil med körförbud anträffas under natten. Bilen har tagits i beslag och i den har patrull också anträffat utrustning som misstänks kunna användas vid slangning av bränsle.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.