Sök
Uppdaterad 22 augusti 16.49

21 augusti 16.51, Försvunnen person, Jokkmokk

Sarek, man och kvinna saknas efter fjällvandring.

Polis har under dagen försökt få kontakt med två vandrare som enligt uppgift ska befinna på vandring i Sarek. Det rör sig om en man och en kvinna i 30-årsåldern som båda är hemmahörande i Eskilstuna. Enligt anhöriga skulle de båda ha återvänt hem under söndagen.

Under förmiddagen i dag anträffades den bil som ska tillhöra paret i området. Polishelikopter har använts i sökandet, vi har också på andra sätt försökt att få kontakt med paret.

Strax efter klockan 14:30 fattade polisens vakthavande befäl beslut om att inleda räddningstjänst enligt LSO, lag om skydd mot olyckor. Sökarbetet fortgår för att lokalisera var paret befinner sig och säkerställa att de inte har råkat ut för någonting.

Polishelikoptern finns fortsatt på plats och söker med utgångspunkt från platsen där bilen anträffades. I nuläget är inga ytterligare resurser tillkallade till platsen.

Uppdaterad 22 augusti kl 08:25

I gårkväll pausades sökarbetet för natten. En ny bedömning av hur vi bäst går vidare kommer att ske under dagen.

I nuläget finns inga ytterligare uppgifter att lämna. Denna text uppdateras om nya uppgifter inkommer.

Uppdaterad 22 augusti kl 12:52

Arbetet för att få kontakt med de två vandrarna fortsätter.

Det potentiella sökområdet är väldigt stort och i nuläget finns ingen direkt utgångspunkt för ett eventuellt sökarbete. Polisen arbetar vidare med informationsinhämtning och med att sammanställa den information som inkommit och som inkommer. Det kommer att ske löpande bedömningar om hur arbetet ska fortgå.

För tillfället finns inte fler uppgifter att lämna.

Uppdatering torsdag 22 augusti klockan 14:40:

De två personerna har gett sig till känna. De ska enligt tillgängliga uppgifter vara oskadda. Enligt vad som är känt i nuläget ska vandringen ha tagit längre tid än förväntat. Polisen ska möta upp personerna. Anhöriga har meddelats att de är återfunna. 

Uppdatering klockan 16:49: Då vädret är för dåligt kan inte polishelikoptern flyga till platsen.

De två personerma ska vandra från sjön, där de anträffats, till sin bil och därefter är tanken att polisen ska prata med dem. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.