Sök

21 augusti 17.12, Polisinsats/kommendering, Malmö

Med anledning av kvällens fotbollsmatch mellan MFF och Sparta Prag kommer polisen att ha ökad närvaro i Malmö.

UtökatMobilia.png

Polisens mål med insatsen är att, i samarbete med arrangören, underlätta för besökare och allmänhet att få uppleva ett trevligt, tryggt och säkert idrottsevenemang.

I samband med att supportrar ska ta sig från olika samlingsplatser till stadion, kan trafikstörningar uppstå i de centrala delarna av Malmö och runt stadionområdet. Polisen kommer att vara på plats för att förebygga ordningsstörning och underlätta för supportrar och vägtrafikanter.

Matchen startar klockan 21:00. Efter matchen uppdateras denna händelsenotis med en kort sammanfattning av polisens arbete.

Uppdatering

18:00 Tilläggsbeslut om utökad kamerabevakning vid område runt Mobilia, se karta ovan.

Tidigare beslut om kamerabevakning
https://polisen.se/aktuellt/nyheter/syd/2024/augusti/tillfallig-kamerabevakning-malmo/

00:30 Polisen har under insatsen hanterat en anmälan om brott mot ordningslagen då en person kastade in föremål på planen, samt anmälningar om maskering och pyroteknik inne på arenan. En person omhändertogs före matchen för berusning (LOB).

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.