Sök
Uppdaterad 22 augusti 21.54

22 augusti 13.42, Trafikolycka, personskada, Årjäng

En trafikolycka mellan två personbilar har inträffat på länsväg 505 väster om Årjäng.

Olyckan är en frontalkollision och bedöms som allvarlig. En person uppges ha allvarliga skador. Räddningstjänsten och sjukvård arbetar på platsen, polisen biträder i nuläget räddningstjänsten.

Uppdaterad kl. 15.56:

Bärgning av de fordon som varit inblandade i olyckan håller på att genomföras. Övrig trafik släpps förbi med hjälp av trafikdirrigering. 

Uppdaterad kl. 16.30:

Polis har inlett förundersökning med anledning av den inträffade olyckan. Misstänkt är en man i 35-årsåldern och han greps efter viss utredningsåtgärd.

Misstankar gäller grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri samt avvikande från trafikolycka.  Båda de inblandade fordonen är tagna i beslag. 

Det saknas information gällande skadeläge på den person som är förd till sjukvården.

Uppdaterad kl. 21.53:

Åklagare har beslutat att häva gripandet efter förhör med misstänkt och att förundersökning kan fortgå utan att mannen ska vara frihetsberövad. Mannens körkort omhändertaget.

Polispersonal har även genomfört ett kort förhör med målsäganden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.