Sök

23 augusti 11.22, Trafikkontroll, Västerbottens län

Ett urval av polisens arbete i trafiken under morgonen/förmiddagen

06:30, Länsväg 531, Bergsboda, Umeå

Polisen kontrollerar hastighet. En förare tilldelas böter på grund av hastighetsöverträdelse. Högsta uppmätta hastighet var 135 km/h på en 80-sträcka. Polisen omhändertar förarens körkort.

07:33, Segerståhls väg, Vindeln

Polisen kontrollerar nykterhet. 50 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga var nyktra.

07:46, Umedalsallén, Umedalen, Umeå

Polisen kontrollerar hastighet. Sex förare tilldelas böter på grund av hastighetsöverträdelser.

07:47, Svarvargatan, Holmsund, Umeå

Polisen kontrollerar hastighet. En förare tilldelas böter på grund av hastighetsöverträdelse.

08:01, Sportlovsgatan, Morö Backe, Skellefteå

Polisen kontrollerar hastighet. En förare tilldelas böter på grund av hastighetsöverträdelse. Högsta uppmätta hastighet var 57 km/h på en 50-sträcka.

08:07, Länsväg 360, Vilhelmina

Polisen kontrollerar nykterhet. Samtliga kontrollerade förare var nyktra. En tilldelades böter på grund av hastighetsöverträdelse och en tilldelades böter på grund av ej iakttagen stopplikt.

08:46, Länsväg 531, Holmsund, Umeå

Polisen kontrollerar hastighet. Två förare tilldelas böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 54 km/h på en 30-sträcka. I det fallet blev bötesbeloppet 3200 kronor.

10:19, Furugatan, Vilhelmina

Polisen kontrollerar nykterhet. Cirka 50 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument. Samtliga var nyktra och fick köra vidare utan anmärkning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.