Sök
Uppdaterad 25 augusti 08.41

24 augusti 15.53, Trafikolycka, personskada, Hjo

Frontalkollision mellan två personbilar.

En allvarlig trafikolycka har inträffat på väg 195 i Fågelås Norra. Två personbilar har av okänd anledning frontalkolliderat, och sammanlagt är tre personer drabbade. Två personer har enligt initiala uppgifter allvarliga skador och har förts till sjukhus med ambulans, respektive ambulanshelikopter. Gällande skadeläget för den tredje personen behöver ytterligare utredningsåtgärder vidtas innan detta kan kommuniceras.

Uppdatering klockan 19:16
Föraren av ena personbilen, en man i 85-årsåldern, avled till följd av sina skador. Passageraren i samma fordon, en kvinna i 80-årsåldern, vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Föraren av den andra personbilen, en man i 40-årsåldern, vårdas även han på sjukhus med allvarliga skador.

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik, och båda fordonen är tagna i beslag för att utreda vad som har hänt och varför. Ingen är i dagsläget misstänkt. Anhöriga har underrättats. 

Trafiken ska nu flyta på i båda riktningarna.

Uppdatering 2024-08-25, klockan 08:40
Den kvinna i 80-årsåldern som skadades allvarligt i olyckan, har under natten avlidit på sjukhus. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. Mannen i 40-årsåldern vårdas fortsatt på sjukhus. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.