Sök

25 augusti 07.10, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

00:13 Alingsås, rån
En pojke i 15-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad av tre maskerade gärningsmän. Händelsen inträffade i närheten av Rosenvägen. Gärningsmännen tilltvingade sig målsägandes telefon och hörlurar, därefter lämnade de platsen till fots. Polisen har hört målsägande och sökt i området kring den utpekade brottsplatsen, bland annat med hund. Ingen misstänkt person påträffad. En anmälan gällande rån, okänd gärningsman, upprättas.

01:37 Alingsås, allmänfarlig ödeläggelse
Polisen kontaktas om en hög smäll i Stockslycke. Händelsen sätts i samband med tidigare problem med att så kallade bangers avfyrats på olika platser runt om i Alingsås. Tjänstgörande patruller informeras. Strax före klockan 02:30 hör en patrull ytterligare smällar i området kring Norra strömgatan. En bil stoppas och kontrolleras, dock utan åtgärd. Klockan 03:13 stannar polisen ytterligare en bil. Fordonet söks igenom och personerna i bilen – en man i 30-årsåldern, en man i 20-årsåldern, och en yngling i 18-årsåldern – kroppsvisiteras. Samtliga blir misstänkta för brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

02:06 Polisområde Östra Skaraborg, misshandel
Polisen larmas om en misshandel i relation på en adress i polisområde Östra Skaraborg. En man i 55-årsåldern uppges ha slagit en kvinna i huvudet med ett tungt föremål. Kvinnan ska inte vara livshotande skada, i övrigt oklart skadeläge. Polis åker till platsen och mannen grips, misstänkt för misshandel. Han har under morgonen anhållits av åklagare.

02:30 Töreboda, grovt rattfylleri
En man i 40-årsåldern ringer polisen och uppger att kört ner i ett dike. Mannen uppger att han kört onykter. Polis åker till platsen och mannen tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande grovt rattfylleri skrivs.

04:08 Borås, brand
SOS får larm om en bil som av oklar anledning börjat brinna på Norrby Långgata. Räddningstjänst och polis åker till adressen. Branden släcks och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet.

05:15 Göteborg, rån
En man i 40-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han hotats med kniv av en eller två gärningsmän vid området kring Långgatorna. Målsägande ska därefter ha tvingats genomföra en banköverföring till gärningsmannen/männen. Brottet inträffade en dryg halvtimme innan det kom till polisens kännedom. En patrull möter upp målsägande och hör denne. En anmälan skrivs gällande rån alternativt olaga tvång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.