Sök

26 augusti 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

01:03 Borås, stöld genom inbrott
Ett övervakningslarm utlöses på en nattklubb i centrala Borås. Polis och väktare rycker ut till platsen. Polisen söker igenom byggnaden men ingen gärningsperson är kvar på platsen. Nattklubbens kassa uppges vara länsad. I närområdet påträffas senare två misstänkta män i 40-årsåldern. Männen visiteras och på en av dem hittas kontanter samt spritflaskor. Mannen omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Båda männen blir misstänkta för stöld genom inbrott.

02:56 Partille, försök till stöld
En ordningsvakt envarsgriper en man som uppges ha försökt stjäla cyklar i ett garage. Ytterligare en misstänkt tjuv ska ha varit på platsen, men denne har lämnat. Polis kommer till platsen och den misstänkte mannen avlägsnas till annan plats av polis. En anmälan om försök till stöld upprättas.

03:43 Göteborg, olaga frihetsberövande
Polisen får upplysningar om att en man stängt in två tjejer i 15-årsåldern i en lägenhet i Göteborg. Tjejerna ska ha kommit dit sent på söndagskvällen och tillåts inte lämna. Genom informationsinhämtning kan polisen lokalisera lägenhetens adress. Beslut om husrannsakan fattas och polis går in i bostaden, där tjejerna och en man i 35-årsåldern påträffas. Mannen grips, misstänkt för olaga frihetsberövande samt försök till våldtäkt. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning. Socialtjänsten kontaktas angående de två minderåriga flickorna. Inga uppgifter om personskador.

04:39 Göteborg, grovt brott mot knivlagen
En ordningsvakt avvisar en obehörig man i 40-årsåldern från ett härbärge i Gamlestaden. Mannen ska då ha dragit kniv och sedan lämnat platsen. Ordningsvakten larmar polisen. Under tiden som polis är på väg fram återvänder den aggressive mannen. Tumult uppstår och ordningsvakten säkrar mannen samt en kniv. Patruller anländer och mannen omhändertas. En anmälan om försök till våld mot tjänsteman samt grovt brott mot knivlagen upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.