Sök

27 augusti 07.59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Rån i Tranås

22:00 Polisen larmades till en butik på Hästskedegatan i Tranås med anledning av hotfull person och att personalen hade tryckt på överfallslarm. Det visade sig handla om ett rån där gärningsmännen stulit pengar i kassan innan de lämnade platsen. Ingen person skadades fysiskt. Flera förhör utfördes.

Med hjälp av kamerabevakning kunde ett fordon identifieras och stoppas på Storgatan. En man greps.

Beslut togs om husrannsakan på adress där saknad misstänkt kunde befinna sig. Ingen person öppnade dörren och patrullen var tvungen att bryta upp den. Dock var lägenheten tom.

En förundersökning rörande rån är öppnad och en person är gripen och sedermera anhållen. Ytterligare en person söks i nuläget.

Mordbrand i Jönköping

02:16 Polis och räddningstjänst larmades till restaurang på Herkulesvägen i Jönköping med anledning av en brand i taket. Ingen naturlig brandorsak kunde ses och misstanke om mordbrand uppstod. Ingen skadad person. Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Ganska snabbt kunde en misstänkt man i 35-årsåldern gripas i närområdet. Han är numera anhållen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.