Sök

27 augusti 08.05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 115-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Rån i Åtvidabergsbostad

22:17 Polisen larmades till en adress i Åtvidaberg där en person uppgav att han rånats under hot med ett vasst tillhygge. Målsägaren skadades inte fysiskt. Rånarna fick med sig en del tillhörigheter.

Efter förhör och med polisens egna kunskaper i området beslutades om husrannsakan i en lägenhet som visade sig vara tom men en annan patrull fångade in en flyende man i 20-årsåldern som var den eftersökta. Han greps och anhölls senare. Det kan inte uteslutas att flera personer är involverade i händelsen.

Hög smäll, många inringare i Norrköping

22:38 Polisen larmades av många inringare till Klockaretorpet i Norrköping med anledning av en hög smäll. Det visade sig en dörr hade förstörts genom någon form av explosion. Inga personskador kunde konstateras. Flera patruller beordrades till platsen och polisens kameragrupp kontrollerade vad som fanns att tillgå i Norrköping. Brottsplatsen spärrades av.

Efter olika förhör och kontroller riktades misstankar mot en person som greps och senare anhölls. Strax efter 04 hävdes avspärrningarna.

I samband med utryckningen kolliderade en polisbil med en privatbilist. Inga personskador. Händelsen utreds enligt sedvanliga rutiner där polispersonal är inblandade i olyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.