Sök

27 augusti 15.06, Rattfylleri, Eda

Polisen har stoppat tre misstänkta rattfyllerister i Eda kommun inom en tidsram på femton minuter

Inom loppet av 1,5 minut stoppade patruller två bilister som färdades på riksväg 61 samt Kungsgatan i kommunen.

På Kungsgatan var det en man i 50-årsåldern som blåste positivt i sållningsinstrumentet och fick följa med patrullen för ytterligare provtagningar. Misstanken gäller rattfylleri.

På riksväg 61 stoppades en man i 70-årsåldern som uppvisade tecken på narkotikapåverkan och fick även han följa med patrullen för ytterligare provtagningar. Misstanken gäller i nuläget drograttfylleri.

Vid klockan 15.19 inkom samtal från allmänhet om att en bilist vinglade fram i Skillingsfors, även detta i Eda kommun. Bilisten ska ha varit nära att åka ned i diket vid flera tillfällen varvid en patrull åkte ut för kontroll. Vid anträffade och stopp på bilisten blåste föraren, en man i 60-årsåldern, positivt i sållningsinstrumentet. Sedvanliga åtgärder vidtogs och mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.