Sök

28 augusti 07.14, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till onsdag polisområde Dalarna

22.10 Borlänge. Rån. Man i femtioårsåldern gripen misstänkt för att ha rånat en kvinna i samma ålder och bestulit henne på personliga tillhörigheter. Mannen ska i samband med händelsen utövat våld mot kvinnan. Därav rubriceringen rån. Kvinnan har inte fått allvarliga skador. Vittnen till händelsen finns. Målsägaren och gärningsmannen är bekanta för varandra.

01.00 Borlänge. Misshandel. Kvinna i tjugofemårsåldern utsatt för misshandel av man i samma ålder. Ambulanspersonal bedömde att vårdbehov ej föreligger. Anmälan upprättad mot mannen. Målsägaren och misstänkt gärningsman känner varandra.

03.52 Avesta. Stöld mm. Man i tjugoårsårsåldern misstänks för stöld, brott mot knivlagen samt narkotikabrott innehav. Mannen stod och bröt på cyklar i centrala Avesta. Vittnen kontaktade polisen som kontrollerade mannen och upprättade anmälan.

Flera fall av svår psykisk ohälsa har hanterats av polisen under natten. Ett antal viltolyckor samt rutin- och trafikontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.