Sök

29 augusti 07.45, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län.

Färd i hög fart slutade i lastbilskollision
Runt klockan 02:20 larmas polisen om en krockskadad personbil som kör fort och vingligt på E4:an norrut i höjd med Jönåker. En stund senare får polisen syn på den aktuella bilen som innan man kan stoppa den kolliderar med en lastbil och far in i mitträcket. Detta har inträffat i höjd med Sjösa strax utanför Nyköping. Föraren, som är en man i 18-årsåldern, fördes senare till sjukhus. Enligt initial bedömning ska han ej ådragit sig livshotande skador till följd av olyckan, men blivit fastklämd i bilen. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt olovlig körning. Inga andra personer ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Polisen har utöver detta bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.