Sök
Uppdaterad 29 augusti 13.20

29 augusti 12.07, Knivlagen, Alvesta

Person med kniv på skola.

Polisen kallas till en skola i centrala Alvesta med anledning av en uppgift om att en person ska ha haft en kniv på skolan. Det finns inledande uppgifter om att det har varit ett verbalt bråk mellan två pojkar i 15-års åldern och att någon av dem eventuellt skulle ha haft en kniv. Polisen är på skolan och arbetar med att få fram mer uppgifter om händelsen. Under tiden har skolan låtit eleverna på skolan vara kvar inne i klassrummen och i andra utrymmen. Polisen har kontakt med de båda inblandade pojkarna. 

Uppdatering 12:54 Efter att polisen har kontakt med de två inblandade pojkarna har övriga elever fått lämna klassrummen. 

Uppdatering 13:20 Polisen har gripit en av de inblandade. Det är en pojke som är 15 år gammal och han är misstänkt för olaga hot som ska ha skett utanför skolan. Polisen kommer att ta kontakt med vårdnadshavare och socialtjänsten för vidare hantering. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.