Sök
Uppdaterad 30 augusti 02.51

29 augusti 21.44, Farligt föremål, misstänkt, Malmö

Misstänkt farligt föremål, Ramels väg

Polis är på plats på Ramels väg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. 

Nationella bombskyddet är på väg fram till platsen som spärras av. 

Enligt uppgift rör det sig mycket folk i området kring föremålet och polisen uppmanar alla i närområdet att lämna platsen. 

Uppdatering 22.19: Två platser är avspärrade då ytterligare ett misstänkt farligt föremål är anträffat. 

Uppdatering 22.58: Nationella bombskyddet är på plats och har påbörjat sin undersökning av det första föremålet. 

Polisen har utfärdat ett VMA som lyder enligt följande:

Med anledning av farliga föremål som anträffats på Rosengård önskar Polisen att alla boende på Ramels väg 23, 25, 29 31, 35 samt 37 att inte lämna sina bostäder. Håll er borta från fönster mot gården. Sammabudskap riktas till boende på Ramels väg 9 samt 13 och Von Rosens väg 50-78.

Uppdatering 23.45: NBS kommer att genomföra en kontrollerad sprängning av det första föremålet inom den närmsta timmen. Polisen vill åter igen uppmana boende på ovan adresser att hålla sig inomhus och borta från fönstren. 

Uppdatering 02.50: : Samtliga föremål är nu oskadliggjorda och omhändertagna av NBS. Kriminaltekniker har varit på plats för spårsäkring. Avspärrningarna är nu hävda och det föreligger ingen fara för allmänheten. Det VMA som tidigare utfärdats är nu återkallat. Ärendet rubriceras som försök till mord. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.