Sök

30 augusti 07.50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Polisen har hanterat ett 80-tal händelser i Östergötlands län mellan klockan 22 och 07.

01:56 Flera personer larmar om en personbil som brinner med öppna lågor i Högby i Finspång. Räddningstjänst kan släcka branden som inte riskerar att sprida sig till någon byggnad. Bilen har dock inte fattat eld av sig själv, och det finns uppgifter om att en person setts avvika från platsen på en elsparkcykel. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas, men det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

03:32 En kvinna har misshandlats en av man i en bostad i Skänninge norr om Mjölby. Kvinnan är inte allvarligt skadad, men uppsöker sjukvård för kontroll och omplåstring då hon har vissa skador i bland annat ansiktet. En anmälan om misshandel och grovt olaga hot upprättas. Det finns en misstänkt person men ingen är i nuläget gripen.

05:14 Larm om en brand i ett flerbostadshus i Tannerfors i Linköping inkommer. Räddningstjänst, polis och ambulans larmas till platsen. Branden har startat i en möbel eller liknande på nedre botten, och bostaden och trapphuset är helt rökfyllt. Räddningstjänsten rökdyker och släcker branden. De boende i lägenheten har lyckats ta sig ut själva, och ingen person blir allvarligt skadad. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.