Sök
Uppdaterad 31 augusti 09.37

30 augusti 22.30, Skottlossning, Eskilstuna

Skottlossning i Årby, Eskilstuna

22:10 Polisen har larmats till Årby i Eskilstuna med anledning av höga smällar. Till sjukhuset inkom i samband med detta en skadad person som sätts i samband med det inträffade. Polisen gör på sjukhuset en avspärrning för att personalen där ska kunna arbeta ostört.

På brottsplatsen arbetar polisen med avspärrning och spårsäkring samt förhör av vittnen på platsen.

Skadeläget för den drabbade är i nuläget oklart. Personer som har upplysningar om det inträffade kan med fördel tala med polisens personal i Årby.

23:18 Två bilar har tagis i beslag för teknisk undersökning. Flera byggnader har träffats i samband med skottlossningen.

23:49 I en av byggnaderna har ett fönster träffats. Det finns där ingen uppgift om ytterligare skadad person.  Skadeläget för den drabbade mannen är allvarligt men stabilt. 

Polisen är vidare intresserad av fordonsrörelser som kan misstänkas ha samband med händelsen. 

Uppdatering 08:20, lördag: Polisens arbete i ärendet fortsätter med full kraft. Man har kunnat säkra vissa beslag på brottsplatsen som är bearbetade under natten. Forensiker har varit ute på brottsplatsen under natten, och man har senare under morgonen hävt avspärrningarna. Man kommer nu fortsätta med dörrknackning samt förnyade vittnesförhör för att inhämta ytterligare information om det som inträffat. Polisen kommer att ha ökad närvaro i området under dagen i trygghetsskapande syfte. Ingen har frihetsberövats till följd av brottet.

Uppdatering 09:35: Under förmiddagen inkommer information om att den skottskadade mannen avlidit av sina skador. Anöriga har underrättats. Brottet rubriceras nu som mord samt grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.