Sök
Uppdaterad 04 augusti 15.18

04 augusti 08.02, Farligt föremål, misstänkt, Trelleborg

Kontroll av föremål

Polis larmas till en adress i Trelleborg med anledning av ett misstänkt farligt föremål anträffats utanför porten till ett flerfamiljshus. 

Polis är på plats och kan vid första anblick ej bedöma om föremålet är farligt eller inte. En avspärrning upprättas kring det aktuella flerfamiljshuset och boende som påverkas inryms.

Det nationella bombskyddet är på väg till platsen för att undersöka föremålet närmre. 

09:38 Det nationella bombskyddet är på plats och påbörjar kontroll av föremålet. 

09:52 Polisen har begärt ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten) för att nå ut till boende innanför avspärrningarna. Detta för att kunna hänvisa dom boende till att inte lämna sina bostäder och hålla sig borta från fönster under tiden som det är avspärrat. 

12:05 Föremålet har oskadliggjorts av det nationella bombskyddet. Det rörde sig om ett skarpt, mindre föremål. 

Avspärrningen har minskats till att innefatta ett mindre område som skall genomgå en teknisk undersökning. Boende som tidigare varit inrymda kan nu lämna sina hem. 

En anmälan om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse upprättas för att utreda omständigheterna. 

15:14: Polis och kommunens trygghetsvärdar kommer att vara på plats i området under dagen i trygghetsskapande syfte. Har du tips att lämna, känner du oro eller har du frågor kring händelsen? Ta kontakt med oss!

Du kan också ringa in ditt tips via 114 14 eller lämna det via webben, se länk nedan. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.