Sök
Uppdaterad 12 augusti 08.26

06 augusti 16.54, Trafikolycka, Linköping

En personbil har hamnat i Stångån vid Kallerstadsleden.

17:52 Ett larm inkommer om att en personbil av okänd anledning har hamnat i vattnet i Stångån vid Kallerstadsleden i Linköping.

En större räddningsinsats inleds på plats. Räddningstjänst, ambulans och flera polispatruller arbetar tillsammans. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Texten uppdateras.

18:15 Fyra personer ska ha befunnit sig i bilen när den hamnade i vattnet.

18:44 Fyra personer har förts till sjukhus för vård. I nuläget går det inte att kommentera något kring skadeläget. Polis och räddningstjänst arbetar fortfarande på olycksplatsen.

20:24 De drabbade i olyckan är en man och en kvinna och två unga barn. Kvinnan och ett av barnen vårdas med allvarliga skador. I nuläget är det ännu oklart hur olyckan har gått till. Då olyckan inträffade vid en tid och en plats där det fanns andra personer i rörelse finns anledning att höra vittnen, vilket också har gjorts under kvällen. 

Uppdatering onsdag 7 augusti:

07:55 Polis behöver utreda händelsen och bringa klarhet i varför bilen hamnade i vattnet. På grund av detta har en förundersökning om vållande till kroppsskada inletts. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Förhör med vittnen har genomförts och arbetet med informationsinhämtning kommer fortsätta under dagen. Frågor om skadeläget för den drabbade kvinnan och ena barnet hänvisas fortsatt till sjukvården. Polis har inga nya besked i den frågan och ingen ytterligare information att lämna i detta ärende i nuläget. 

Uppdatering måndag 12 augusti:

08:14 Den drabbade kvinnan har avlidit till följd av skadorna. Närmast anhörig har underrättats om dödsfallet. Ärendet rubriceras nu som vållande till annans död. Ingen har delgivits misstanke i ärendet. Utredningen fortgår och polis inväntar den tekniska undersökningen. När det gäller barnet är läget fortsatt oförändrat och där pågår fortsatt en utredning om vållande till kroppsskada.

Ingen ytterligare information kan lämnas i nuläget. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.