Sök
Uppdaterad 08 augusti 14.56

08 augusti 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:31 Borås, misshandel: En man i 50-årsåldern kommer in på en restaurang i centrala stan och uppger att han har blivit sparkad i magen. Under samtalet kommer gärningsmannen in på restaurangen och uppträder hotfullt. Gärningsmannen lämnar restaurangen, men kan gripas av en patrull en bit därifrån. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för misshandel och olaga hot.

00:10 Ulricehamn, trafikolycka: En mc och en a-traktor har kolliderat på riksväg 46 i höjd med Timmele. Två personer färdades på motorcykeln, varav en är allvarligt skadad. Två personer färdades i a-traktorn. De är chockade, men klarade sig utan allvarliga skador.

Uppdatering klockan 14:56
Föraren av motorcyklisten, en man i 40-årsåldern, har avlidit efter nattens olycka. Anhöriga har underrättats. Skadeläget för den andra personen som färdades på motorcykeln, också han i 40-årsåldern, är allvarligt men stabilt, enligt sjukhuset. En anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död är upprättad.
Detta för att vi bland annat ska kunna ta fordon i beslag och utreda vad som har orsakat olyckan.

00:14 Skövde, rån: Två personer i 18-20-årsåldern är gripna, misstänkta för att ha rånat två andra killar på tröjor och kepsar. En av gärningsmännen ska ha hållit en pistol mot huvudet på målsäganden. Pistolen har inte anträffats.

00:41 Skara, inbrott: En anmälare har uppmärksammat ett pågående inbrott i garage i Varnhem. Två gärningspersonerna ska enligt uppgift bära ut flera saker från garaget. De ska även ha varit inne i fler garage i närheten. Gärningspersonerna lämnar platsen i bil. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas. Oklart i nuläget vad som blivit stulet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.