Sök

09 augusti 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

21:49, Göteborg, grovt vapenbrott
En person har avfyrat någon form av vapen i luften i närheten av ett hotell i Arendal. Polis larmades till platsen och kunde gripa personen, en man i 35-årsåldern. Två vapen kunde säkras och tas i beslag i samband med en husrannsakan. Nu återstår det att analysera vapnen för att se om vapnen är skarpa, eller om det rör sig om luftvapen. Mannen är numera anhållen, och ärendet leds därmed av åklagare.

23:40, Göteborg, tillåtande av olovlig körning m.m.
En polispatrull stoppade en personbil i centrala Göteborg där föraren, en man i 25-årsåldern, saknade körkort. Han kom att misstänkas för olovlig körning. En jämnårig passagerare fanns med i bilen, och uppgav att han övningskörde med föraren. Det saknades dock ett tillstånd för att få övningsköra, varför passageraren nu misstänks för tillåtande av olovlig körning.

02:14, Ulricehamn, grov vårdslöshet i trafik m.m.
En personbil körde igenom ett staket från en parkeringsplats och fortsatte ner för en slänt. Därefter har fordonet kolliderat med en husfasad. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus, men var vaken och talbar. Händelsen utreds som olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.