Sök

09 augusti 07.15, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:02, Sundsvall

En bilist stoppas för kontroll vid Birsta. Misstanke uppstår om att föraren, en man som saknar körkort, är påverkad av narkotika. Han får medfölja för provtagning. Anmälan gällande olovlig körning, ringa narkotikabrott och drograttfylleri upprättas.

Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Kl 01:14, Sundsvall

En A-traktor stoppas för kontroll, strax utanför Sundsvall. Det finns misstanke om att fordonet nyttjas som en personbil, bland annat att den går att framföra i högre hastigheter än tillåtet för fordonstypen.

A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. Kontakt tas även med förarens vårdnadshavare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.