Sök
Stäng Meny

14 januari 12.02, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering gällande grov allmänfarlig ödeläggelse i Majorna. Två personer anhållna under natten.

Efter ett intensivt spanings- och utredningsarbete kunde polis under natten till idag gripa två personer för detonationen i Majorna. De sitter nu anhållna misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Utredningsarbetet fortgår och polisen kommer under dagen jobba vidare med ytterligare utredningsåtgärder. Samtidigt kommer polisen jobba med en ökad närvaro och ha det mobila poliskontoret på plats i området även under söndagen.

Inom ramen för det pågående arbetet är polisen intresserade av tips och iakttagelser. I synnerhet i samband med den olycka som skedde på Karl Johansgatan, där en bil krockade med en spårvagn. Har du gjort iakttagelser eller har tips som kan bidra till utredningsarbetet, kan du kontakta polisen på 114 14 eller via polisen.se.

Tidigare notis publicerad i dygnssammanfattningen 240113

00:51, Göteborg, allmänfarlig ödeläggelse
Vi får in samtal om en hög smäll på en adress i Majorna. Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Där kan vi konstatera att något har detonerat och att det har resulterat i materiella skador på en port samt fönster. Inga uppgifter om personskador. Platsen spärras av och under natten har polis jobbat med en rad utredningsåtgärder i form av bland annat dörrknackning och teknisk undersökning. Nationella bombskyddet har också varit på platsen.

00:55 får vi larm om att föraren av en personbil har kolliderat med en spårvagn på Karl Johansgatan. Föraren har enligt uppgift tagit fram en elsparkcykel och lämnat platsen i riktning mot Järntorget. Händelserna har ett troligt samband.

En anmälan gällande allmänfarlig ödeläggelse samt trafikolycka är upprättade. I nuläget ingen gripen. Vidare utredningsåtgärder kommer ske under dagen.

Uppdatering kl 09:45 Polisen jobbar fortsatt intensivt i utredningsarbetet med bland annat vidare dörrknackning. Parallellt med utredningsarbetet kommer polisen även jobba trygghetsskapande med ökad närvaro. Det mobila poliskontoret kommer också finnas på plats under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.