Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 januari 18.19

15 januari 08.31, Trafikolycka, Uddevalla

Vid en tågövergång i kommunen är en lastbil och ett pendeltåg involverade i en olycka.

Skadeläget är för närvarande oklart. Polis och andra blåljusresurser är larmade till platsen.

08:56, uppdatering: En räddningsinsats pågår. Polis stöttar räddningstjänsten i deras arbete och säkrar olycksplatsen inför kommande utredning. Det finns uppgifter om personskador. Exakt skadeläge är dock oklart i nuläget. 

09:25, uppdatering: Ett tiotal personer uppges vara lindrigt skadade. I övrigt oklart skadeläge. Räddningsinsatsen pågår alltjämt. Trafikstopp på sträckan bekräftades strax efter klockan 09. Polisen upprättar avspärrningar på platsen. 

11:23, uppdatering: Enligt vittnesuppgifter från platsen har lastbilen fastnat i snö på spåret, därefter har bommarna gått ned. Lastbilschauffören ska ha försökt signalera till tåget, som inte hann bromsa i tid. Åtminstone två personer har förts till sjukhus med okända skador. 

14:19, uppdatering:
En person har avlidit till följd av olyckan. Den som har avlidit är en man i 65-årsåldern, och det var han som framförde tåget. Anhöriga är underrättade.

14:38, uppdatering:
Ärendet utreds just nu som vårdslöshet i trafik och platsen är avspärrad. Polisen kommer att vidta flera utredningsåtgärder, bland annat kommer en teknisk undersökning att genomföras. Information kommer också att samlas in, bland annat genom förhör, i syfte att skapa oss en bättre bild av vad som har hänt.

Ytterligare cirka tio personer skadades fysiskt i samband med händelsen. Vår information i dagsläget är att dessa cirka tio personer ska ha fått lindriga skador.

18:16, uppdatering
Polisens avspärrning är hävd, men den aktuella platsen betraktas fortfarande som en brottsplats då en förundersökning är inledd. Trafikverket kommer att genomonföra en egen undersökning. Under kvällen och natten är inriktningen att lastbilens släp kommer att bärgas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.