Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 17 januari 18.14

17 januari 17.32, Trafikolycka, personskada, Jönköping

Tre personbilar i krock

17:26 Kortebo, Jönköping

Tre personbilar uppges ha krockat i höjd med Kortebo på väg 653. Det uppges röra sig om en frontalkrock. Det är i skrivande stund oklart hur många personer som är inblandade i olyckan. Det ska finnas personskador men omfattningen av detta är i skrivande stund oklart. 

Vägen uppges vara delvis blockerad. Räddningstjänst, polis och ambulans är på väg till platsen. 

Texten kommer att uppdateras. 

 

UPPDATERING 17:39

Det ska röra sig om två och inte tre fordon som är inblandade i olyckan som uppges vara vid Prinseryd.

Personskadorna ska inte vara allvarliga, men flera personer uppges vara skadade. Vägen är totalt avstängd under räddningsarbetet. 

Personer i båda de drabbade bilarna är instängda i bilarna och kommer få hjälp att ta sig ut. Ingen är dock fastklämd. 

 

UPPDATERING 18:09

De två drabbade bilarna har varit inblandade i en frontalkrock. Händelseförloppet kring detta bedöms vara att det initialt är tre bilar som befinner sig på platsen. En av dessa ska svänga, varpå bilen bakom inte kan stanna i halkan. Denne förare väjer då ut i mötande trafik, varpå olyckan sker. Den tredje bilen blev bara lätt nuddad och fick inga större skador. 

Föraren till den vållande bilen, en man i 20-årsåldern, får en ordningsbot för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon. 

Det är fortfarande stor påverkan på trafiken. Det går att ta sig fram men trafiken leds om växelvis. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.