Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 03 januari 16.00

02 januari 21.17, Detonation, Mölndal

Larm om någon typ av smällar alt. detonation vid fastighet i Bosgården.

Polis och räddningstjänst larmas till Knarrhögsgatan 2 där det enligt flera samtal till polisen ska ha inträffat någon typ av detonation/explosion. Oklart om någon person ska vara skadad. Enligt vittnesuppgifter ska det ryka från en port. Det uppges även att ett flertal personer ska lämnat den aktuella adressen/fastigheten.

Vissa avspärrningar kommer troligen att genomföras på platsen, bl a av Göteborgsvägen. 

Räddningstjänsten genomför en kontroll av samtliga lägenheter i den aktuell fastigheten. Polisen har inlett en förundersökning med rubricering grov allmänfarlig ödeläggelse. Samtidigt genomförs kontroller av fordon och personer i närområdet. 

Det har bekräftats att en explosion har ägt rum i den aktuella fastigheten. Denna ska ha varit kraftig och har troligen påverkat huset så mycket att det kan finnas en rasrisk och påverkan på hisschaktet, allt enligt räddningstjänsten. Trafik som kan påverka närområdet kring fastigheten stängs av. Fortfarande inga uppgifter om personskador. NBS(Nationella bombskyddet) har larmats till platsen. Ett flertal fordon som varit parkerade utanför fastigheten har även skadats.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt person för händelsen. 

Kl 22.40: Biltrafiken kommer åter att släppas fram på Göteborgsvägen. Fotgängare kommer att hänvisas väg.   

06:59 Uppdatering
Vid 04:00 var polisens kriminaltekniker klara med initial teknisk undersökning på platsen och avspärrningarna på platsen hävdes. 

11:23 Uppdatering
Det har varit en kraftigare detonation på platsen. 
Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. 
Vi utesluter inte gängkopplingar
Inge gripen i nuläget
Vi kommer att ha en ökad polisiär närvaro i området framåt, i syfte att skapa trygghet och inhämta information. 

16.00 Uppdatering
Efter avslutat teknisk undersökning kan polisen konstatera att någon typ sprängladdning detonerade på platsen. Sprängladdningen har i nuläget uppskattats till mellan ett och tre kilo.

Polisen söker vittnen till händelsen, om någon har uppgifter att lämna till polisen ring på 114 14 alternativt lämna tips på polisen.se. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.