Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 07 januari 08.11

06 januari 23.50, Mord/dråp, försök, Linköping

Samtal kommer till polisen om en skadad person i Linköping. En person är förd till sjukhus med vad som ser ut att vara skottskador.

Samtalet kom in 22.20 under lördagskvällen. Polisen har tagit sig till platsen i området Mjärdevi i Linköping där en person kan konstateras svårt skadad. Mycket talar för att han blivit skjuten. Personen är förd till sjukhus för vidare vård.

Polisen har spärrat av platsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning. Även ett flertal andra utredningsåtgärder har gjorts inledningsvis. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som sett eller hört något i området vid och innan den aktuella tiden. Har du akuta uppgifter kontaktar du polisen via 112, annars anmäl dina uppgifter via polisens kontaktcenter på 114 14. 

För media
Polisens presstalesperson i beredskap är aktiverad. Samma nummer men då det går till en vidarekopplad telefon blir det ingen kö utan upptaget om samtal är före.

Uppdatering 00.52
Den avspärrade platsen där mannen hittades är utomhus. 

Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

Arbete pågår med en relativt stor resurs på plats i området. Avspärrningen gäller fortsatt.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern.

Uppdatering söndag 7 januari 08.00:

Kriminalteknikerna är klara på plats men avspärrningarna kvarstår ett tag till. Detta då en hundförare ska genomföra en brottsplatsundersökning under söndagsförmiddagen. Ingen person har gripits för brottet. Rättsläget är fortsatt mordförsök. Den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus och tillståndet bedöms som allvarligt. Polis har ej kunnat förhöra målsägande. Om media har närmare frågor om skadeläget hänvisas dessa till Region Östergötland. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.