Sök

10 juli 07.08, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Under natten har polisen gripit en man i 60-årsåldern i Boden som misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Det finns inga uppgifter gällande eventuella personskador. Efter förhör har mannen anhållits.

23:58 Trafikbrott, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor. Ordningsbot utfärdas då fordonet har för många passagerare.

00:54 Rattfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas.

03:17 Fjällräddning, Kiruna
Under natten kontaktas polisen angående en kvinna som blivit sjuk under sin vistelse på Kebnekaise. Polisens vakthavande befäl fattade beslut om att inleda räddningstjänst enligt LSO, lag om skydd mot olyckor. Då ambulanshelikopter kunde användas för att hämta kvinnan kunde dock fjällräddarna återkallas. 

05:48 Trafikkontroll, Boden
Polisen har haft en trafikkontroll på länsväg 605 Fagernäs i Boden. Tre ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.