Sök

12 juli 11.57, Mord/dråp, försök, Eskilstuna

Angående skottlossning Eskilstuna

Eskilstuna 

Vid 01-tiden på fredagsnatten avlossades skott mot en fastighet i norra delarna av Eskilstuna. Det rör sig om en bekräftad skottlossning med flera skott mot en lägenhetsdörr.
Entrédörren till fastigheten har utsatts för skadegörelse i samband med händelsen.

Arbetet med utredningen pågår nu för fullt. Utredningen är i ett tidigt skede och polisen kan i nuläget inte lämna närmare uppgifter om utredningen som sådan.

Polis befinner sig fortsatt i området under dagen och arbetar med utredningsåtgärder. Bland annat ska teknisk undersökning genomföras. Det ska också hållas förhör av olika art, samt utföras dörrknackning.

Ingen person har i nuläget gripits. Ärendet är rubricerat som försök till mord samt grovt vapenbrott.


Polisen är intresserad av iakttagelser i området under natten. Har du sett eller hört någonting avvikande i samband med händelsen? Kontakta polisen på 11414.


Under dagen kommer det att finnas möjlighet att boka intervju med Robert Åkerström, tillförordnad lokalpolisområdeschef. Han finns tillgänglig efter klockan 15. Med hänvisning till förundersökningssekretessen och ett tidigt skede i utredningen kan polischefen inte gå in på utredningstekniska detaljer, men finns tillgänglig för frågor om hur det påverkar lokalpolisområdet.

För att boka intervju, skicka ett mejl till media.ost@polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.