Sök

13 juli 07.55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inbrott i butik
23:45 får polisen larm om ett befarat inbrott i en butik i Norrahammar. Allmänheten ska där ha märkt att ett larm gått i den aktuella lokalen. Polis kommer till platsen där det är något tillrört innanför ett fönster som det ser ut som att någon tagit sig in genom. Polisen kommer att utföra en brottsplatsundersökning. I nuläget är det oklart vad som kan ha tillgripits. Ingen person är i nuläget misstänkt. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.

Två gripna efter inbrott
Strax efter midnatt larmas polis om ett inbrott i en bostad i Kortebo utanför Jönköping. Där ska två obehöriga synts på en tomt tillhörande ett bostadshus. När polisen kommer till adressen är de misstänkta personerna kvar i byggnaden. Man får snabbt kontroll på två män i 25- respektive 30-årsåldern som sedan grips misstänkta för stöld genom inbrott. Vad man försökt tillgripa i huset där det var ordentligt tillrört är oklart.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.