Sök

02 juli 07.32, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en lugn natt i länet

Trafikbrott, Säter
22.09. En man i 60-årsåldern stoppas av patrull på riksväg 50 efter att ha framfört sitt fordon på ett vårdslöst sätt. Mannen ska enligt vittnesuppgifter ha kört på fel sida vägen vid flera tillfällen. Vid stoppet satt mannen med mobiltelefonen i handen. En anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades.

Knivlagen, Borlänge
22.42. Allmänhet observerade att en man bar på en kniv utomhus i Tjärna Ängar varvid patruller beordrades ut till platsen. Mannen anträffades snart om omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Kniven togs i beslag och mannen, som är i 40-årsåldern, är nu misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

Skadegörelse, Borlänge
23.47. Det inkommer larm till SOS om att ett sophus stod och brann i Tjärna Ängar. Vid framkomst visade det sig vara en lastpall som fattat eld. Patrullen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sexuellt ofredande, Avesta
23.12. Flera personer blir vittnen till en man i 20-årsåldern som beter sig på ett avvikande sätt i Krylbo. Mannen ska ha suttit och tillfredsställt sig själv innan han tog sig in i en trappuppgång där han inte var hemmahörande. Mannen är nu misstänkt för sexuellt ofredande och hemfridsbrott.

Vi påminner om att det regionala mediecentret, där äldre ärenden och övriga frågor hanteras, är stängt i dag på grund av sjukdom. Det går bra att mejla in till media.bergslagen@polisen.se så hanteras dessa i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.