Sök
Uppdaterad 20 juli 15.15

20 juli 05.16, Misshandel, grov, Malung-Sälen

Polisen har gripit en man i 20-årsåldern som misstänks för att ha misshandlat en bekant man inomhus söder om Sälen.

Polis och ambulans larmades till en bostad där en man i 70-årsåldern misshandlats med ett eller flera slag. Han bedömdes vara medvetslös och gärningspersonen fanns kvar i bostaden.

Då polispatrullen anlänt visade det sig att det fanns fler personer (vittnen) i bostaden. Samtliga inblandade är bekanta med varandra.

Utredningsåtgärderna på plats ledde till att en man i 20-årsåldern kunde gripas misstänkt för grov misshandel. Den del av bostaden där misshandeln skett har spärrats av för att en brottsplatsundersökning ska kunna genomföras.

Målsägaren har medvetslös förts med ambulanshelikopter till sjukhus för vård. 

Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om den gripne ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

UPPDATERING: Efter förhör med den misstänkte hävdes gripandet efter beslut av åklagare. Mannen är fortfarande misstänkt för brott men kommer att vara fri under den fortsatta utredningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.