Sök

22 juli 07.53, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län.

Bestulen på moped
Strax efter 01:00 larmas polis om en mopedstöld som ska ha ägt rum i Strängnäs. Två personer ska ha kommit fram till två andra och tvingat till sig en moped vid en plats utomhus. En av de drabbade ska i samband med detta även blivit slagen i ansiktet. Polis har sedan varit ute i området och sökt efter gärningspersonerna utan att få träff. Mopeden kunde man dock återfinna och lämna till ägaren igen. En anmälan gällande rån har upprättats. Ingen av de drabbade ska ha kommit till allvarlig fysisk skada i samband med händelsen.

Två misstänkta efter stöldförsök
Vid klockan 06:15 får polisen in information om vad som befaras vara ett pågående stöldförsök vid en källare på söder i Eskilstuna. Enligt uppgifter ska man hört personer knäcka en dörr vid platsen för att sedan börja flytta på cyklar i förrådet. Polis kommer till platsen och får där träff på två personer. De båda, som är män, misstänks nu efter förhör på platsen för försök till stöld.

Polisen har utöver detta bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.