Sök
Uppdaterad 23 juli 07.28

22 juli 20.36, Mord/dråp, försök, Stockholm

Polisen genomför en insats i Hagsätra med anledning av uppgifter om att skott avslossats utomhus.

Polisens ledningscentral har fått in ett flertal samtal om observationer av skottlossning. Hittills har ingen skadad person anträffats.

Uppdatering klockan 21.05
Brottsplatsen har spärrats av och kriminaltekniker ska inom kort inleda en brottsplatsundersökning. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Uppdatering klockan 21.30
I nuläget är tunnelbanestationen i Hagsätra stängd då utrymmen intill entrén är avspärrade. Slutstation är därför tillfälligt Rågsved för denna linje.

Rubriksättningen på denna notis har ändrats till mordförsök.

Uppdatering klockan 22:30
Brottsplatsundersökning pågår på flera platser i Hagsätra centrum. Specialsökhundar finns på plats. Polisens kameraoperatörer sammanställer filmer från området som fångat skeenden före, under och efter mordförsöket.

Uppdatering klockan 23.30
Två målsägare är identifierade och förhörda om sina iaktagelser då skottlossningen ägde rum.

Avspärrningen vid T-stationen har nu förändrats något så att den nu medger på och avstigning för resenärer. Tunnelbanelinjen återtar inom kort den ordinarie sträckningen.

Uppdatering den 23 juli klockan 07.00
En person är anhållen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.