Sök

27 juli 07.47, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Örebro

00.48: Ett förföljande inleds på E18/E20 av en bil som kommit över länsgränsen från Köping och åkt söderut. Bilen har inte stannat på polisens uppmaning samt vinglat och varit över på båda sidor av vägen efter att den svängt av mot Täby i Örebro. Föraren kör sen ner i diket i höjd med Marieberg. Föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Mannen får sitt körkort omhändertaget på platsen.

01.58: En person i övre tonåren blir kontrollerad i centrala Örebro och blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Lindesberg

23.59: En brand inträffar i en lägenhet i Guldsmedshyttan. Fyra personer som befann sig i lägenheten fick utrymmas men ska ha klarat sig utan skador. En katt uppges dock ha dött i branden. Det skrivs en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

01.23: En man i 20-årsåldern blir misstänkt för narkotikabrott eget bruk samt skadegörelse efter att en ruta på en fastighet i centrala Lindesberg blivit sönderslagen. Mannen blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nora

03.55: Polis och räddningstjänst kallas till en adress i Nora med anledning av att det börjat brinna i en ladugård. Ladugården var helt övertänd och omkring 200 djur uppges ha dött med anledning av branden. Ingen person ska ha kommit till skada. I nuläget är det oklart vad som orsakat branden och räddningstjänsten beräknas behöva vara kvar på platsen fram till och med eftermiddagen.

Hallsberg

23.05: Polisen stoppar ett fordon för kontroll och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt för vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.