Sök

27 juli 07.48, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Rättvik

22.40: Polisen stoppar ett fordon och föraren, en person i övre tonåren, blir misstänkt för olovlig körning. Passageraren, en man i 45-årsåldern, blir misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

Mora

22.51: En viltolycka inträffade på E45 i Vattnäs där en personbil krockade med en älg. Personerna i bilen ska ha blivit chockade men klarat sig från skador. Älgen fick avlivas.

Hedemora

00.21: En man i 55-årsåldern blir misstänkt för sexuellt ofredande på en restaurang i centrala Hedemora. Målsägaren är en kvinna i 25-årsåldern.

Borlänge

03.14: Väktare får åka på ett inbrottslarm vid en skola i centrala Borlänge och upptäcker att någon tagit sönder ett fönster. En timme senare kan polisen kontrollera en man i 30-årsåldern som blir misstänkt för försök till inbrott samt ringa narkotikabrott innehav. Mannen blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

04.16: I centrala Borlänge stoppas ett fordon för kontroll och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk, olovlig körning samt drograttfylleri. Samtidigt blir en passagerare, en person i övre tonåren, misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Personerna får följa med för provtagning och en analys av det får visa om de haft något olagligt i kroppen.

Under natten har man i Rättvik också omhändertagit totalt sex personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.