Sök

27 juli 08.06, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kl 00-07, tre personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:38 Trafikolycka, Östersund
Polis åker till Optand med anledning av larm om singelolycka. Enligt initiala uppgifter ska bilen ha hamnat i diket. Det finns inledningsvis inga uppgifter om personskador. Personen som körde bilen fick skjuts hem.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

 

Summering av polisens arbete under Storsjöyran i Östersund:

Polisen som arbetade under kvällen och natten förmedlar att det var en lugn tillställning och att det rådde en härlig stämning. Bland besökarna förekom blandade åldrar, men flest var ungdomar. Många kom fram och pratade med ordningsvakter och polis.

Polisen arbetade med hög synlighet och använde bland annat både drönare (UAS) och helikopter.

När det gäller anmälningar så har det upprättats en gällande misshandel/olaga hot och en gällande urkundsförfalskning. Totalt omhändertogs åtta vuxna och fem ungdomar med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Polisen vill framhålla det goda samarbetet med arrangörer, ordningsvakter och andra aktörer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.