Sök

27 juli 08.07, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kl 00-07, sex personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:06 Brand, Sollefteå
Polis åker till Remsle med anledning av brand i bil. Enligt initiala uppgifter började bilen brinna under färd, det ska inte uppstått personskador. Förhör hålls och en anmälan gällande brand utan misstanke om brott ska upprättas.

03:17 Misshandel, Sundsvall
Polis åker till Rådhusgatan i Stenstan med anledning av uppgifter om att ett stort antal personer bråkar. En person omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Enligt initiala uppgifter har en person förts till sjukvård. Det finns inga uppgifter om skadeläget. En anmälan gällande misshandel ska upprättas. Det finns inledningsvis ingen känd misstänkt.

03:25 Misshandel, Sundsvall
Polis åker till Kolvägen i Inre hamnen med anledning av bråk mellan några personer. Det är inget pågående bråk när polis anländer och informationsinhämtning sker. En anmälan och motanmälan gällande misshandel tas upp.

03:49 Misshandel, Sundsvall
Polis åker till Stenstan med anledning av uppgifter om misshandel. Tre personer uppger sig blivit utsatta utomhus av okända personer. Polis inhämtar uppgifter av dem och skjutsar dem till sjukvård för kontroll. Anmälan ska upprättas.

 

 

Summering från polisens arbete under Nipyran i Sollefteå:

Polisen som arbetade under Nipyran förmedlar att det var en relativt lugn kväll. En person omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Fyra personer som omhändertogs med stöd av LOB var minderåriga som med socialtjänstens hjälp överlämnades till vårdnadshavare. Elva personer avvisades från festivalområdet och sex personer avlägsnades från festivalområdet. Under kvällen förverkades alkohol från minderåriga.

När det gäller anmälningar så har det upprättats gällande misshandel, ofredande och narkotikabrott.

Sammanfattningsvis meddelar polisen som arbetade under kvällen att det var en lugn tillställning med få ordningsstörningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.