Sök

27 juli 08.15, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kl 00-07, sex personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:14 Misshandel, Kalix
Polis åker till Kalix centrum med anledning av uppgifter om bråk utomhus. Enligt initiala uppgifter ska tre personer vara inblandade. En anmälan om ringa misshandel tas upp.

02:15 Misshandel, Jokkmokk
Polis åker till en by i Jokkmokks kommun med anledning av misshandel. En kvinna misstänks ha misshandlat en annan kvinna. Det finns inga uppgifter om att någon har behövt uppsöka akutsjukvård. De inblandade är bekanta med varandra. Anmälan ska upprättas.

02:56 Misshandel, Piteå
Polis åker till Hamngatan i Piteå med anledning av uppgifter om bråk mellan flera personer. Ärendet ska utredas som misshandel. Enligt inledande uppgifter är en man i 20-årsåldern misstänkt för att ha misshandlat en kvinna.

03:35 Skadegörelse, Luleå
Polis åker till en adress på Bergnäset i Luleå med anledning av uppgifter om att någon obehörig befinner sig i ett förråd. När polis anländer brinner det vid ett växthus. Ingen misstänkt person anträffas. Anmälan ska upprättas gällande skadegörelse och stöld. Det finns i nuläget inga uppgifter att lämna om vad som eventuellt är stulet.

 

Summering från polisens arbete under Piteå dansar och ler:

Polisen som arbetade under Piteå dansar och ler (PDOL) förmedlar att det har varit ett övergripande grönt läge och förväntat läge. Ett tiotal personer omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Några av dem fördes till arrest, några överlämnades till annan och två stycken överlämnade till socialtjänst.

Ett femtontal personer blev avvisade, avlägsnade och en omhändertagen, samtliga med stöd av polislag 13§.

Det har upprättats flera anmälningar om misshandel och en anmälan gällande blåljussabotage. En person blev gripen för misshandel.

Det var en del ordningsstörningar i samband med att artister uppträdande i Kitteltältet.

Det var många underåriga som rörde sig i området väldigt sent. Risken att råka ut för något ökar i miljöer där många är berusade. Medskick till vårdnadshavare är att ha en dialog med ditt barn så du vet var det befinner sig, håll kontakten genom att exempelvis bestämma tider när ni hörs och ta gärna en promenad under kvällen och natten för att själv kolla läget.

Polisen vill framföra att samarbetet med ambulans, socialtjänst och arrangörens ordningsvakter har varit väldigt bra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.