Sök
Uppdaterad 28 juli 21.16

27 juli 15.58, Räddningsinsats, Piteå

Drunkningstillbud Öjebyn, man i 70-årsåldern saknas. Akut sökinsats avslutad.

Polisen larmas till Bölebomsviken i Öjebyn med anledning av att en man i 70-årsåldern har försökt simma ifatt en drivande båt och sedan inte setts till. Polisen biträder den kommunala räddningstjänsten med två polispatruller och en UAS, s.k drönare. 

Uppdatering kl 18:30

Räddningstjänsten har avslutat sin insats, Polisen arbetar vidare för att försöka hitta den saknade mannen. Bland annat kommer polisens dykare att komma till platsen. Anhöriga till den saknade mannen är underrättade om vilka åtgärder som vidtas.

Uppdatering 2024-07-28 kl. 21:10

Polisen har avslutat sin akuta sökinsats i samband med att dagsljuset håller på att försvinna i Norrbotten. Området kring där mannen senast sågs har genomsökts utan att han anträffats. Bland annat har polisen använt sig av specialsökhund, dykare och polisflyg i sökarbetet. Inga nya sök är planerade i nuläget, men det kan komma att ändras. Anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.