Sök

28 juli 07.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Rättvik

22.48: Det upprättas en anmälan om skadegörelse efter att en person ska ha sparkat och orsakat skador på en anmälares bil. När polisen kom till platsen fanns den misstänkta gärningspersonen inte kvar. 

23.52: I centrala Rättvik inträffar en misshandel där en man i 20-årsåldern misstänks för att ha slagit en man i 25-årsåldern i huvudet. Den skadade mannen fick åka till vårdcentral för att sy efter att ha fått en skada på huvudet. Den misstänkta mannen blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

02.07: En person i övre tonåren kontrolleras och blir misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

03.38: Det skrivs en anmälan om skadegörelse efter att en man i 35-årsåldern ska ha slagit sönder en sidoruta på en annan person bil i centrala Rättvik.

Hedemora

22.56: Efter att en anmälare ringt in om att en bil framförs vingligt så kan polisen åka ut och stoppa bilen för en kontroll. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, blir misstänkt för olovlig körning samt brukande av falsk urkund då hon uppvisar ett falskt körkort.

02.00: Polisen stoppar ett fordon för kontroll på riksväg 70 i Sandsäterbo och föraren, en man i 65-årsåldern, blir misstänkt för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt för ringa narkotikabrott eget bruk, ringa narkotikabrott innehav samt för brott mot knivlagen. En passagerare, en man i 45-årsåldern, blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.