Sök
Uppdaterad 01 augusti 15.54

30 juli 10.24, Mord/dråp, Vännäs

Strax öster om Vännäs, larm inkommer om skadad person

Oklart hur mannen fått sina skador. Enligt initiala uppgifter är han vaken och talbar. Han förs till sjukhus.

Senare meddelas att han avlidit.

Då det finns omständigheter som gör att det inte går att utesluta brott så inleds en förundersökning gällande mord. En person är gripen.

En avspärrning görs och förhör ska hållas.

Mer information kan inte lämnas i nuläget eftersom det är i ett väldigt tidigt skede. Texten uppdateras när mer information kan lämnas.

Uppdaterad 31/7 kl 09:34

Under gårdagen fattade åklagare beslut om att anhålla personen som var gripen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Polisen har utfört diverse utredningsåtgärder, som exempelvis teknisk undersökning och förhör. Arbetet med utredningen fortsätter med bland annat fler förhör.

Texten uppdateras när mer information kan lämnas.

Uppdaterad 31/7 kl 13:09

Anhållandet är hävt efter beslut av åklagare. Misstanken är försvagad och den tidigare anhållna personen är inte längre skäligen misstänkt.

Förundersökningen kommer att fortsätta, men det finns för närvarande ingen skäligen misstänkt. Utredningsåtgärder kvarstår att utföra så som rättsmedicinsk undersökning.

I nuläget finns inte mer information att lämna.

Uppdatering 1/8 kl 15:54

Det preliminära resultatet från den rättsmedicinska undersökningen har kommit vilket har föranlett till att den som tidigare suttit frihetsberövad är avförd från utredningen.

Utredningsarbetet kommer att fortgå, bland annat ska resultatet från den rättsmedicinska undersökningen inväntas.

Det finns inte mer information att lämna för tillfället.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.