Sök

30 juli 10.33, Rån, Rättvik

Classic car week pågår och under gårdagskvällen och natten mot tisdagen var det stökigt på stan och mycket att göra för polisen.

Det var mycket fylla, hög musik och det skedde ett antal våldsbrott. Ett flertal person blev omhändertagna för fylleri och mycket alkohol direktförverkades på plats.

Det grövsta brottet under natten var klockan 02.54 då en kille i övre tonåren blev rånad på sin halskedja. En patrull i närheten blev uppmärksammad på rånet och kunde snabbt vara på plats. Patrull och polisens drönare användes för att söka efter de misstänkta rånarna och en kille kunde gripas och två omhändertas för fylleri. Gripande upphävdes senare och även den tredje killen omhändertogs för fylleri. Killarna är i 18-19-årsåldern och alla tre misstänks för rån. De  är släppta, men misstankarna kvarstår. Förundersökning pågår med insamlande av videomaterial samt förhör.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.