Sök
Uppdaterad 31 juli 00.29

30 juli 17.53, Skottlossning, Haninge

En person i Jordbro är anträffad med en skottskada i en lägenhet.

Polisen genomför en omfattande insats i södra regionen i vilket brottsplatsen spärras av. Det pågår en jakt efter gärningsmannen. Ett stort antal förhör har påbörjats med flera åtgärder.

Uppdatering klockan 18.30

Den skjutne mannen har vårdats av ambulanspersonal på plats men är nu under transport till sjukhus i ambulanshelikopter. En brottsutredning med rubricering mordförsök har inletts av polis.

Patrullhundsekipage genomför sök och spårningar. Specialsökhundar är på plats för att biträda kriminaltekniker i sitt arbete med att säkra spår och annan teknisk bevisning. 

Flera personer kontrolleras just nu i den insats som pågår i jakten efter gärningsmän.

Uppdatering klockan 19.00

Det pågår olika typer av analyser av inkomna uppgifter. Analys av bildmateriel som hämtats in samt av it-uppgifter är två exempel på detta. Personkontroller i jakten efter gärningsmän fortgår med oförminskad styrka.  

Uppdatering klockan 19.40

Målsägaren är identifierad och är en man i 30-årsåldern. Brottplatsundersökningen pågår fortsatt i den avspärrning som genomfördes inledningsvis. 

Uppdatering klockan 20.30
Den avspärrning som gjorts utomhus ska nu minskas eftersom kriminalteknikerna i det närmaste är klara med den delen av brottsplatsundersökningen. Nu fortsätter den del som ska genomföras inomhus.

Uppdatering klockan 21.15

Under brottsplatsundersökningen har det kunnat fastställas att skjutningen har skett utanför den lägenhet där den skadade anträffades.

Uppdatering klockan 23.00

En av de personer polisen under insatsen kontrollerat har under kvällen gripits. Det är en ung man som är skäligen misstänkt för mordförsök. Han har förhörts och inom kort ska en åklagare ta beslut om anhållande.

Uppdatering den 31 juli klockan 00.30

Den gripne mannen är nu anhållen av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.