Sök
Uppdaterad 31 juli 15.13

30 juli 21.58, Skottlossning, Upplands-bro

En person med skottskador är anträffad i Bro. Detta har föregåtts av ett flertal korrsponderande samtal om skott på samma plats.

Polisen har inlett en omfattande insats i området.

Uppdatering klockan 22.35

Målsägaren är en man som är förd till sjukhus i ambulans. Polisen har inlett en brottsutredning som är rubricerad mordförsök.

Polisen förhör ett stort antal vittnen som befann sig i närheten av brottsplatsen.

Uppdatering kl 23.30

Polisen har spärrat av vid flera platser för att kriminaltekniker ska kunna säkra spår inom dessa områden. Ett stort antal filmer från olika övervakningskameror hämtas just nu in och analyseras. Poliser har knackat dörr vid brottsplatsen för att efterfråga om personer som vistades i de till brottsplatsen närliggande bostäder har gjort några iakttagelser.

Mannen som skottskadades vårdas nu på sjukhus med livshotande skador.

Uppdatering den 31 juli klockan 00.15
Polisen har fått in uppgifter om en svart bil som därför misstänks att den kan ha något med mordförsöket i Bro att göra. Om någon har gjort iakttagelser av en svart bil som troligtvis är registrerad som en taxi och kanske av märke Mazda får man gärna rapportera detta på telefonnummer 114 14 eller via polisens tipsformulär: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/ 

Uppdatering den 31 juli klockan 15.03
Den skottskadade mannen har avlidit av sina skador. Det pågår en förundersökning om misstänkt mord. Ingen är gripen i nuläget. Polisen är fortsatt intresserad av tips från allmänheten. 


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.