Sök

04 juli 07.32, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22.00-07.00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22.53 Knivlagen, Timrå:
Vid kontroll av personer i en personbil i Söråker påträffas en kniv på en av personerna. Kniven tas i beslag. En anmälan gällande brott mot knivlagen upprättas. Ärendet hanteras med arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”.

22.58 Brand, Örnsköldsvik:
Larm om brand i ett fordon i Bjästa. Tre personer som är i tonåren och som setts på platsen kontrolleras. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.Vårdnadshavare kontaktas. 

23.12 Lagen om tillsyn av hundar och katter, Härnösand:
Polispatrull beordras till ett samhälle norr om Härnösand där en hund smitit ut från en bostad och bitit en annan hund. När ägaren till den bitna hunden försökt gå emellan blir han biten i handen och förs till sjukvård.

Förhör hålls och en anmälan gällande brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter upprättas.

23.22 Skadegörelse, Sundsvall:
Polispatrull beordras till Södermalm där en man uppges ha kastat en sten på en passerande bil. Mannen anträffas. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

00.37 Trafikolycka, Sundsvall:
Polispatrull beordras till Haga där en kvinna som åkt elsparkcykel uppges ha blivit påkörd av en bil som lämnat platsen. Kvinnan, som är vaken och talbar, förs med ambulans till sjukvård med okänt skadeläge.

En anmälan gällande vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats upprättas.

Övrigt:
En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.