Sök
Uppdaterad 05 juli 09.48

04 juli 19.06, Mord/dråp, Göteborg

Polisen får flera samtal om misstänkt skottlossning på en adress i Strömmensberg.

En person har påträffats skadad på platsen. Denne omhändertas av ambulanspersonal. Oklart skadeläge. Polisen är på plats med en större resurs för att säkra brottsplatsen och arbeta med informationshämtning. Samtidigt pågår en intensiv sökinsats efter gärningspersonen/gärningspersonerna. Avspärrningar upprättas vid brottsplatsen.

Uppdatering klockan 20:17
Målsägande, en man, har förts skottskadad till sjukhus med ambulans. Oklart skadeläge. Polis arbetar vidare på brottsplatsen med vittnesförhör och spårsäkring. Ingen misstänkt gripen i nuläget. Den som har gjort observationer i anslutning till skjutningen, vid brottsplatsen eller i närområdet, ombeds att kontakta polisen på nummer 11414. Säg "tips" när du kommer till talsvar. 

Uppdatering 23.00
Målsägande som är f. -00 är avliden och anhöriga är underrättade. Brottsrubriceringen är nu mord samt grovt vapenbrott. Fortsatta utredningsåtgärder i ärendet pågår.

Uppdatering 240705, klockan 09:45
Under natten har polisen gripit en yngling i övre tonåren på Hisingen, misstänkt för mordet. Han har senare anhållits av jouråklagare. Polisens arbetshypotes är att mordet har koppling till en konflikt inom den nätverkskriminella miljön i Göteborg. 

Polisen är intresserad av iakttagelser i anslutning till skjutningen. Den som har uppgifter att lämna ombeds ta kontakt på nummer 114 14. Under förmiddagen kommer även dörrknackning att påbörjas i området där mordet ägde rum.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.