Sök

05 juli 07.09, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Under natten har totalt fyra personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

22:04 Skadegörelse, Umeå
Polisen kontaktas gällande en pågående skadegörelse (klotter) på Hagaskolan i Umeå. Polisen påträffar två personer som stämmer in på signalementet. Anmälan upprättas gällande skadegörelse. Misstanke finns också om ringa narkotikabrott.

22:33 Olovlig körning, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Norrvalla i Skellefteå. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. Anmälan om olovlig körning upprättas. 

23:44 Inbrottsförsök, Skellefteå
Polisen beordras till en lokal tillhörande en kyrka i Skellefteå, med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Två män ska ha krossat en ruta, eventuellt med syfte att ta sig in i lokalerna. Polisen åker dit och påträffar männen. De misstänks för försök till stöld genom inbrott alternativt skadegörelse. Bägge män omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.