Sök

05 juli 07.36, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Jämtlands län.

23:34 Rattfylleri, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E14 Östersund. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Mannen blåser 0,92 milligram alkohol per liter utandningsluft.

23:24 Smitning från trafikolycka, Krokom
Polisen kontaktas gällande en personbil som ska ha kört rakt igenom en rondell och därefter ner i ett dike. Anmälan upprättas gällande smitning från trafikolycksplats. En person på platsen omhändertas för fylleri. 

23:56 Fjällräddning, Berg
Polisen kontaktas gällande två personer som kommit vilse på sin väg till Helags fjällstation, Bergs kommun. Personerna ska ha varit ute hela dagen, sakna mat och vara trötta och frusna. Polisens vakthavande befäl fattar beslut om att inleda räddningstjänst med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor. Fjällräddare larmas. Strax efter klockan 06:00 på morgonen avslutas insatsens då de nödställda hämtats upp av fjällräddare och civil helikopter. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Dundermarknaden, Strömsund, torsdag:

Kvällen och natten bedöms ha varit lugn trots att berusningsnivån bland besökarna varit hög. Stämningen har varit positiv och de flesta besökare har haft en gott humör. Under kväll och natt har två personer omhändertagits för fylleri. 
Anmälningar har upprättas gällande bland annat rattfylleri och narkotikabrott.
Polisen har tagit mycket alkohol i beslag av personer under 18 år. Polisen vill uppmana människor att inte förse personer som inte har åldern inne med alkohol. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.