Sök

05 juli 07.50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

En gripen efter misshandel i bostad
Runt klockan 23:30 får polisen in uppgifter om en misshandel som ska ha ägt rum i Ekängen i Linköping. Polispatrull rycker ut till en bostad i området där man kan lugna ner situationen. Efter att ha undersökt vad som inträffat grips en man i 45-årsåldern misstänkt för misshandel av en kvinna. De inblandade personerna har någon form av relation till varandra. Den drabbade kvinnan ska ej skadats allvarligt i samband med händelsen.

Inbrott i Motala
Strax före klockan 02:00 får polisen kännedom om ett inbrott i en simhall i centrala Motala. Enligt uppgifter från väktare ska någon tagit sig in på baksidan genom att krossa ett fönster. Polis kommer till platsen och söker igenom byggnaden som då är tom. Det är okänt om någon lyckats tillgripa något från byggnaden. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas. Ingen är misstänkt.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.